Fysiotherapie


Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige van ons dagelijks bewegen
Pas wanneer u ergens last van krijgt, beseft u dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is. Bij de fysiotherapeut kunt u terecht voor de behandeling van klachten maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.DSC06584
Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door vragen te stellen en u te onderzoeken. Op basis daarvan wordt met u een behandelplan opgesteld. Dit is maatwerk. Iedereen is anders. Daarom wordt bekeken welke behandelmethode de voorkeur heeft.
Er zijn verschillende mogelijkheden.

Bewegingstherapie
Dit noemen we ook wel oefentherapie.
Doel hiervan is b.v. het beïnvloeden van bewegingsmogelijkheden van gewrichten, spierkracht vergroten, houding en/of evenwicht verbeteren en het aanleren van een ademhalingstechniek en/of ontspanningsmethode.
Als onderdeel van de behandeling is thuis oefenen belangrijk.

Fysiotechniek
Hieronder vallen de behandelingen met ultrageluid, stroom, warmte en koude (ijs). Doel hiervan is pijndemping en bevorderen van de bloedsomloop. Ook fysiotechniek wordt vaak toegepast als ondersteuning van de oefentherapie.

Massage
Massage wordt vaak toegepast als ondersteuning van de oefentherapie. Doel hiervan is pijndemping door het verminderen van spanning in de spieren en het verbeteren van de bloedsomloop.

Preventief advies en voorlichting
Door gerichte begeleiding leert u herhaling of toename van uw klachten te voorkomen.

Gewaarborgde kwaliteit
Joa Strikker staat geregistreerd in het BIG register en het CKR.

Voordat een fysiotherapeut zelfstandig patiënten mag behandelen, moet hij of zij ingeschreven staan in het wettelijke BIG-register (Beroepen Individuele Gezondheidszorg).
De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet door iedereen gebruikt worden.
Vanuit de beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Daarbij kunt u denken aan gedragsregels, richtlijnen voor behandelingen, een wettelijke klachtenprocedure en wetenschappelijk onderzoek.
Wie aan alle eisen van behandelingen, praktijkervaring en scholing voldoet, wordt toegelaten tot het CKR (Centraal Kwaliteits Register). Hierdoor is mijn praktijk verplicht om voortdurend te blijven werken aan het onderhouden en uitbreiden van kennis en vaardigheden, om de inschrijving in het kwaliteitsregister te waarborgen en of te continueren.

Wilt u meer informatie over fysiotherapie?
Kijk dan b.v. op www.fysiotherapie.nl
Of de website van KNGF, www.kngf.nl